Dobro je činiti dobro

Izreke

Pomažući drugima, pomoći ćemo i sebi, jer svaki naš dobar čin upućen drugim Ijudima zatvara krug i u konačnici nam se vraća.

Flora Edwards   

 

...Donesite čitavu desetinu u riznicu da u mojoj kući bude hrane. Tada me iskušajte - govori Jahve nad Vojskama - neću li vam otvoriti ustave nebeske i neću li izliti na vas punom mjerom blagoslov, neću li zbog vas zaprijetit skakavcu da vam više ne kvari usjeva i da vam ne bude nerodna loza u polju - govori Jahve nad Vojskama. Svi će vas narodi tad držati sretnima, jer ćete biti zemlja blaženstva - govori Jahve nad Vojskama.

                                                                                                            Malahija 3, 10-12

 


Fokus u 2016.

Dobrotvorni institut Hrvatske

Dobrotvorni institut Hrvatske je neprofitna, nevladina organizacija usmjerena prema razvoju civilnog društva. Pod pojmom civilno društvo podrazumijeva se cjelokupno građanstvo Republike Hrvatske svih dobnih skupina, koji su skloni pozitivnim promjenama u onom segmentu društva u kojem trenutno djeluju.

Kako djeluje?

Naš dobrotvorni rad sastoji se od stvaranja programa gdje se kroz potporu našem radu osiguravaju sredstva za financiranje projekata širokog društvenog djelovanja na području Republike Hrvatske.

Vizija i ciljevi?
 • pomoć socijalno ugroženim obiteljima
 • pomoć u liječenju i rehabilitaciji osoba sa invaliditetom
 • podupiranje kulturnih susreta i događanja, a naročito djece i mladeži
 • osiguravanje uvijeta i opreme u prosvjetnom sektoru od posebne državne skrbi
 • podržavanje znanstvenika i njihovih inovacija
 • organizacija ekoloških akcija usmjerenih prema osvješčivanju, održavanju i čišćenju javnih površina

 

Štićenici kojima je ove godine potrebno omogućiti kupnju potrebnih udžbenika i opreme su:

 1. Lejla Pokas, Orle / 15 godina / potrebni svi udžbenici te osnovni školski pribor + ruksak
 2. Amalia Križić, Požega / 12 godina / potrebni svi udžbenici te osnovni školski i likovni pribor + ruksak
 3. Emanuel Paušić 15 godina, Ogulin / potrebni svi udžbenici te osnovni školski pribor + ruksak
 4. Ana Magdalena Staničič, Štikada / 17 godina / potrebni svi udžbenici te osnovni školski pribor
 5. Valentina Arc, Beli Manastir / 16 godina / potrebni svi udžbenici te osnovni školski pribor + ruksak
 6. Gabrijela Pejić, Mikleuš / 12 godina / potrebni svi udžbenici te osnovni školski i likovni pribor + ruksak
 7. David Uglik, Kneževo / 10 godina / potrebni svi udžbenici te osnovni školski i likovni pribor + ruksak
 8. Melani Uglik, Kneževo / 17 godina / potrebne sve radne bilježnice te osnovni školski pribor + ruksak
 9. Luka Bošković, Beli Manastir / 15 godina / potrebni svi udžbenici te osnovni školski pribor + ruksak
 10. Valentina Bošković, Beli Manastir / 18 godina / potrebni svi udžbenici te osnovni školski pribor + ruksak
 11. Vice Mišetić, Vrgorac / 15 godina / potrebni svi udžbenici te osnovni školski pribor
 12. Kenai Arc, Darda / 8 godina / potrebni svi udžbenici te osnovni školski i likovni pribor + tenisice i ruksak
 13. Dijana Kobijak, Kneževo / 17 godina / potrebni svi udžbenici te osnovni školski pribor+ tenisice
 14. Adrijana Kobijak, Kneževo / 12 godina / potrebni svi udžbenici te osnovni školski i likovni pribor+ tenisice i ruksak
 15. Adrijan Kobijak, Kneževo / 10 godina / potrebni svi udžbenici te osnovni školski i likovni pribor + tenisice i ruksak
 16. Luka Golub, Beli Manastir / 7 godina / potrebni svi udžbenici te osnovni školski i likovni pribor + tenisice i ruksak
 17. Dominik Biro, Bilje / 11 godina / potrebni svi udžbenici te osnovni školski i likovni pribor
 18. Kristijan Biro, Bilje / 7 godina / potrebni svi udžbenici te osnovni školski i likovni pribor
 19. Robin Biro, Bilje / 9 godina / potrebni svi udžbenici te osnovni školski i likovni pribor
 20. Dina Mak, Tenja / 11 godina / potrebni svi udžbenici te osnovni školski i likovni pribor + tenisice i ruksak
 21. Luna Bereš, Kneževo / 7 godina / potrebni svi udžbenici te osnovni školski i likovni pribor + tenisice i ruksak
 22. Petra Grubiša, Darda / 6 godina / potrebni svi udžbenici te osnovni školski i likovni pribor + tenisice i ruksak
 23. Iva Grubiša, Darda / 7 godina / potrebni svi udžbenici te osnovni školski i likovni pribor + tenisice i ruksak
 24. Borna Grubiša, Darda / 9 godina /potrebni svi udžbenici te osnovni školski i likovni pribor + tenisice i ruksak
 25. Katarina Grgan, Petlovac / 18 godina / potrebni svi udžbenici te osnovni školski pribor + ruksak
 26. Veronika Grgan, Petlovac / 17 godina /potrebni svi udžbenici te osnovni školski pribor + ruksak

Kako LOGiKO pomaže?

LOGIKO je pomogao u nabavi školske opreme za jedno od navedene djece. Kao što kaže priča: "Nemožemo pomoći svima koji pomoć trebaju, ali onom kome pomognemo činimo razliku!"

 

Udruga slijepih grada Pleternice

 

Udruga slijepih grada Pleternice brine se za slabovidne i slijepe osobe na području Brodsko-Posavske županije. U sklopu projekta Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva održane su radionice psihološke podrške članovima Udruge  koje je održala gospođa psihologinja Magdalena Živković. 

Kako LOGiKO pomaže?

LOGIKO je pomogao u nabavi elektronske lupe za potrebe članice Udruge Marice Gavrilović. Moramo naglasiti da je elektronska lupa bila prijeko potrebna jer je Marici Gavrilović slabovidna osoba te će uz pomoć lupe moći čitati crni tisak te se tako lakše prilagoditi svakodnevnici.

 

 

 

 


Fokus u 2015.

Autonomna ženska kuća Zagreb 

Izjava u povodu Odluke Ustavnog suda kojom se ukidaju Autonomna ženska kuća Zagreb – Žene protiv nasilja nad ženama nevladina je feministička organizacija s misijom pružanja podrške i pomoći ženama koje su preživjele nasilje te osnaživanja ženske pozicije u društvu. Osnovana je u prosincu 1990.g., kada smo otvorile prvo sklonište za žene koje su preživjele nasilje na području Istočne Europe. Osnovana je u vrijeme kada se u nasilju nad ženama i djecom nije znalo niti govorilo u našem društvu. Zbog potpunog nerazumijevanja problema u to doba te nedostatku podrške od službenih vlasti, prvi prostor skloništa bio je skvotirani gradski prostor u kojem su prve tri godine radile isključivo volonterke i aktivistice, 24 sata na dan bez ikakve naknade. S vremenom se, uz pomoć donacija srodnih ženskih udruga i fondacija u inozemstvu, razvio visoko kvalitetni i profesionalni projekt u kojem rade isključivo visoko motivirane i posebno educirane radnice i volonterke. Osnovni sadržaj djelatnosti AŽKZ-a je pružanje podrške i pomoći ženama i njihovoj djeci koji su izloženi fizičkom i psihičkom nasilju u obitelji, kao i drugim oblicima patrijarhalnog nasilja, bez obzira na njihovu nacionalnost, vjeru, bračni status, dob, boju kože, seksualnu orijentaciju, ili bilo koju drugu vrstu diskriminacije.

AŽKZ je jedna od najvidljivijih i najutjecajnijih organizacija u Hrvatskoj kao i u regiji Jugo-istočne Europe. Svojim pionirskim djelovanjem je direktno utjecala na osnivanje brojnih drugih organizacija kao i mreža. Svojim kontinuiranim stručnim radom utjecale smo na promjenu prakse institucija u tretmanu žrtava obiteljskog nasilja, zakonodavstvo u pogledu ženskih prava, javno mnijenje, brojne članice AŽKZ-a su na temelju iskustava u direktnom zastupanju ženskih prava u Skloništu, kao i edukacije pokrenule značajne druge aktivnosti na civilnoj sceni te institucijama u Hrvatskoj.

 


Fokus u 2014.

Dječja udruga Hrabrost - DUH

 

U studenom 2003. godine Paul O’ Grady, Annika Gifford, Andrea Zec i Tomislav Šebek su osnovali Dječju udrugu Hrabrost, skraćeno DUH. 2004. godine DUHovci prvi put odlaze na susret u Lourdes. Na prvom DUH hodočaću je sudjelovalo sedmero djece i mladih s  teškoćama u razvoju i osam pomagača te medicinska sestra i svećenik fra Anto Stjepanović. Unatoč putovanju od 15 sati do Lourdesa, DUHovci su puni energije i entuzijazma sudjelovali u svim aktivnostima.

Od 2004. godine DUHovci su putovali do Lourdesa raznim prijevoznim sredstvima, ali zahvaljujući upornosti i predanosti naših volontera, uspjeli smo odvesti na hodočašće više od 130 djece i mladih s poteškoćama u razvoju iz 4 zagrebačke škole.

 

Kako LOGiKO pomaže?

2014. godine je tvrtka Logiko pomogla jednom mališanu ostvariti želju da odputuje u Lourdes i zaradila ovu prekrasnu zahvalu:

 


Marijini obroci

Marijini obroci su globalni pokret koji uspostavlja projekte prehrane u nekima od najsiromašnijih zajednica svijeta u kojima glad i siromaštvo sprečavaju djecu da steknu obrazovanje. Naša je ideja jednostavna i učinkovita. Mi pružamo jedan obrok dnevno na mjestu obrazovanja kako bismo privukli kronično siromašnu djecu da dolaze u školu gdje stječu  potrebno obrazovanje koje im u budućnosti može poslužiti kao 'karta' za izlaz iz siromaštva.

Logiko podupire ovu udrugu jer se slaže sa našim temeljnim vjerovanjem:

 

Naučite čovjeka loviti ribu i nahranili ste ga za cijeli život.

 Kineska poslovica 

 

 


Fokus u 2013. 

Hrvatska udruga za školovanje pasa vodiča i mobilitet

 


Počeci školovanja pasa vodiča slijepih sežu iz ranih '80tih prošlog stoljeća. Uz program školovanja i dodjele pasa pomagača, pojavila se potreba senzibilizacije građana o pravima, mogućnostima i potrebama slijepih osoba te ulozi pasa u njihovim životima.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vanesa
Štene koje će biti obučavano za psa vodiča za slijepe osobe je nabavljeno uz skromnu pomoć tvrtke LOGIKO krajem listopada 2013. godine. Ime mu je Vanesa (za prijatelje Nesa) i smješteno je na socijalizaciju u obitelj Ovčarić.

 

 

O nama

Logiko d.o.o.  dodaje vrijednost svojim klijentima i njihovim kupcima kroz poslovno savjetovanje, prilagođene radionice, coaching te tematske webinare i konferencije.

Kontakt

Za sve informacije dostupni smo:
 info(@) logiko.hr
  +385 1 6602 557
+385 1 6602 557 
 Barčev trg 14, 10000 Zagreb, Croatia
 
Prisutni smo na društvenim mrežama: