Boscheva nova dizelska tehnologija rješava problem NOx

„Dizel ima budućnost. Danas želimo jednom za svagda stati na kraj raspravama o propasti dizelske tehnologije.” Ovim je riječima Boschev glavni izvršni direktor dr. Volkmar Denner na godišnjoj konferenciji za novinare društva Bosch najavio presudnu prekretnicu u dizelskoj tehnologiji.

Nova dostignuća iz Boscha proizvođačima vozila mogu omogućiti smanjenje emisija dušikovih oksida (NOx) u toliko drastičnoj mjeri da su već sada usklađeni s budućim ograničenjima. Čak i prema rezultatima ispitivanja emisija u stvarnim uvjetima vožnje (RDE – real driving emissions), emisije iz vozila koja su opremljena Boschevom najnovijom dizelskom tehnologijom nisu samo znatno manje od trenutačnih ograničenja emisija, već i od ograničenja koja stupaju na snagu 2020. godine. Boschevi inženjeri te su rezultate postigli usavršavanjem već postojećih tehnologija. Nema potrebe za dodatnim komponentama, koje bi samo povećale troškove. „Bosch pomiče granice onoga što je tehnički izvedivo”, rekao je Denner. „Opremljena Boschevom najnovijom tehnologijom, dizelska vozila bit će svrstana u vozila s niskim emisijama, a ipak će ostati povoljna.” Boschev glavni izvršni direktor također je pozvao na veću transparentnost kad je riječ o emisijama CO2 uzrokovanim cestovnim prometom, ali i na to da se mjerenje potrošnje goriva, a time i emisija CO2, u budućnosti počne provoditi u stvarnim uvjetima na cesti.


O nama

Logiko d.o.o.  dodaje vrijednost svojim klijentima i njihovim kupcima kroz poslovno savjetovanje, prilagođene radionice, coaching te tematske webinare i konferencije.

Contact

For all information we are available at:
 info(@)logiko.hr
  +385 1 6602 557
+385 1 6602 557 
 Barčev trg 14, 10000 Zagreb, Croatia
 
You can find us on social media too: