FER se uključio u H2020 projekt TagITSmart

Zagrebački Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) se uključio u H2020 projekt TagITSmart u ulozi treće strane za provedbu aktivnosti DL-Tags: Decentralized, privacy-preserving and verifiable management of Smart Tags, objavio je FER-ov mjesečnik.Koordinator projekta je poduzeće DunavNET d.o.o. iz Novog Sada, a FER-ovu aktivnost vodi  Ivana Podnar Žarko. 

U projektu će se razvijati novo rješenje za logistiku koje omogućuje praćenje proizvoda putem pametnih oznaka uz primjenu tehnologije blockchain. Dionici uz razmjenu proizvoda dijele i podatke o proizvodima koji se bilježe putem pametnih oznaka, a radi provjere autentičnosti proizvoda ili praćenja promjene stanja proizvoda. Inovativnost ovog projekta je u decentraliziranoj razmjeni informacija o proizvodima i primjeni tehnologije blockchain za usuglašavanje i dokazivost slijeda promjena među dionicima. FER, uz H2020 projekt symbIoTe, sudjeluje u dva projekta koji su dio europske inicijative u području Interneta stvari pod nazivom IoT European Platforms Initiative (IoT-EPI).


O nama

Logiko d.o.o.  dodaje vrijednost svojim klijentima i njihovim kupcima kroz poslovno savjetovanje, prilagođene radionice, coaching te tematske webinare i konferencije.

Contact

For all information we are available at:
 info(@)logiko.hr
  +385 1 6602 557
+385 1 6602 557 
 Barčev trg 14, 10000 Zagreb, Croatia
 
You can find us on social media too: