Nova pravila EU kako bi dostava pošiljaka bila prihvatljiva

Europski parlament je 13. ožujka usvojio prijedlog Europske komisije kako bi cijene za prekogranične usluge isporuke pošiljke bile transparentnije i povoljnije te da bi se povećao regulatorni nadzor tržišta isporuka pošiljki u Europskoj uniji.

Nova uredba omogućit će potrošačima i tvrtkama, posebice malim i srednjim poduzećima, lakše kupovati i prodavati proizvode i usluge online diljem EU.

Prekogranične usluge dostave paketa od vitalnog su značaja za e-trgovinu i bitne su za rad jedinstvenog digitalnog tržišta za građane i tvrtke. Povećanjem transparentnosti cijena i poboljšanjem regulatornog nadzora, zakonodavci se bore s preprekama s kojima se ljudi suočavaju prilikom pokušaja kupnje na internetu i pomažemo stvaranju istinskog jedinstvenog tržišta.

Uredba o isporuci pošiljaka jedan je od tri stupa napora Europske komisije za jačanje e-trgovine u EU, zajedno s pravilima o zaštiti potrošača i neopravdanom geoblokiranju koji su ranije usvojeni.


O nama

Logiko d.o.o.  dodaje vrijednost svojim klijentima i njihovim kupcima kroz poslovno savjetovanje, prilagođene radionice, coaching te tematske webinare i konferencije.

Contact

For all information we are available at:
 info(@)logiko.hr
  +385 1 6602 557
+385 1 6602 557 
 Barčev trg 14, 10000 Zagreb, Croatia
 
You can find us on social media too: