Stari dizelaši mogli bi preplaviti naše ceste

Zabrana prometovanja starim dizelašima i transportnim vozilima u zapadnim gradovima mogla bi drastično povećati uvoz prljavih vozila u Hrvatsku pa ćemo imati još više problema s kvalitom zraka u gradovima.

Najave zabrane ili ograničavanja prometovanja starijim dizelskim automobilima, ili pak uvođenje poreza na onečišćenje, širi se polako diljem Europe, a rezultirat će postupnim pojeftinjenjem starih automobila koji će svoje tržište tražiti u istočnoeuropskim zemljama i Hrvatskoj. To će pojeftiniti aute iz uvoza stare 7 godina i više, sa standardom euro III i euro IV. Koliko god neki tvrde da bi uvoz takvih automobila pomladio vozni park u Hrvatskoj, koji je prosječno star 12,5 godina, to će imati negativne posljedice na kvalitetu zraka u gradovima. Zbog politike koja strahuje i na sam spomen izraza "kršenje pravila tržišnog natjecanja" malo je vjerojatno da se zabrani uvoz vozila euro III standarda, iako je to ono što bi imalo smisla napraviti - stari dizelaši preplavili su naše ceste jer nema ograničenja vrste i starosti vozila. Uvoze se stari kamioni, mahom dizelaši, potiče se prodaja autobusa na dizel, sve ono što bogatija Europa više ne želi na svojim cestama. (energetika.net)


O nama

Logiko d.o.o.  dodaje vrijednost svojim klijentima i njihovim kupcima kroz poslovno savjetovanje, prilagođene radionice, coaching te tematske webinare i konferencije.

Contact

For all information we are available at:
 info(@)logiko.hr
  +385 1 6602 557
+385 1 6602 557 
 Barčev trg 14, 10000 Zagreb, Croatia
 
You can find us on social media too: