ZL Franjo Tuđman: 12% više putnika u prva 3 mjeseca

Zagrebačka Zračna luka Franjo Tuđman u srijedu 28. ožujka obilježila je prvu godišnjicu od otvaranja novog putničkog terminala, na kojemu i u prva 3 mjeseca ove godine nastavlja bilježiti porast prometa putnika od 12% u odnosu na isto vrijeme prošle godine.

"Novi putnički terminal ZL Franjo Tuđman otvoren je nakon trogodišnje gradnje i opsežnih priprema u noći s 27. na 28. ožujka 2017., kada je i cjelokupan promet preseljen sa starog terminala. U ranim jutarnjim satima 28. ožujka prošle godine obavljen je i prvi let Croatia Airlinesa iz Zagreba za Dubrovnik, čime je novi terminal i praktički otvoren za promet", podsjećaju iz MZLZ-a.

U proteklih godinu dana, zagrebačka ZL s novom je infrastrukturom ostvarila niz rekorda, od prometa putnika i tereta, do dolaska novih zrakoplovnih kompanija te otvaranja novih linija i destinacija, a ukupno je zaposlila 200 novih djelatnika, od kojih prošle godine 119, dok su ostali na školovanju u sklopu luke i pripremi za zapošljavanje.

"S novog terminala Zagreb je izravnim letovima postao povezan s novih 9 destinacija, a povećan je i broj linija na već postojećim linijama. Poseban iskorak u novoj infrastrukturi bio je dolazak prijevoznika Emirates sa izravnom linijom za Dubai, a sve je to pridonijelo da prošlu godinu ZL Franjo Tuđman završi s dvoznamenkastim porastom broja putnika odnosno njih 3,1 milijuna, što je prvi put da je premašena brojka od tri milijuna", naglašavaju iz MZLZ-a, dodajući da se rast prometa putnika nastavlja i u prvim mjesecima ove godine.

Pozitivni rezultati praćeni su i pozitivnim rezultatima istraživanja zadovoljstva putnika, pa je tako i u redovitom, globalnom istraživanju zadovoljstva putnika ASQ (Airport Service Quality) Svjetskog udruženja zračnih luka ACI (Airport Council International), MZLZ osvojila nagradu u kategoriji ZL s najvećim unapređenjem u 2017. godini u Europi (Most Improved Airport in Europe).

"Upravo započetim ljetnim redom letenja očekuje se nastavak pozitivnih trendova. Dolazak u Zagreb najavile su dvije nove zrakoplovne kompanije - grčki nacionalni prijevoznik Aegean Airlines, koji će Zagreb prvi put izravno povezivati s Atenom te kanadski nacionalni prijevoznik Air Canada, koji otvara izravnu liniju za Toronto. Croatia Airlines će otvoriti dvije nove destinacije za Dublin i Mostar, dok će Air Transat u Zagreb ove godine doći ranije i tako produžiti sezonu letova do Toronta za mjesec dana u odnosu na prošlu godinu", otkrivaju iz MZLZ-a.

Očekuju i da će ljetnom rastu prometa pridonijeti i povećanje kapaciteta naleta postojećih partnera, poput španjolske Iberije, koja je na svojim linijama za Madrid najavila povećanje broja letova. SEEbiz / H 


 

O nama

Logiko d.o.o.  dodaje vrijednost svojim klijentima i njihovim kupcima kroz poslovno savjetovanje, prilagođene radionice, coaching te tematske webinare i konferencije.

Contact

For all information we are available at:
 info(@)logiko.hr
  +385 1 6602 557
+385 1 6602 557 
 Barčev trg 14, 10000 Zagreb, Croatia
 
You can find us on social media too: