U Pulu iz Londona sletio Boeing Dreamliner

U pulsku Zračnu luku  je na letu TUI Airwaysa iz London Gatwicka sletio zrakoplov Boeing 787-900 Dreamliner, među najvećim zrakoplovima koji su ikad sletjeli u tu zračnu luku. 

U Pulu je ovim zrakoplovom doputovalo ukupno 329 putnika koji će idućih dana boraviti u Istri. Riječ je o širokotrupnom zrakoplovu srednje veličine koji se najčešće koristi za tzv. "long haul" destinacije, usklađen s najstrožim ekološkim zahtjevima što se tiče buke i emisije štetnih plinova. Ovo je prvi put da je u Pulu sletio zrakoplov tog tipa, a koji će od 1. svibnja do 2. listopada svakog utorka prometovati na relaciji London Gatwick - Pula. 

"Kompanija TUI ima uvijek oko 98 posto popunjenosti i ovo je prvi put da je zrakoplov takve vrste sletio u Pulu. Dolazili su prije i veći avioni poput Boeinga 747, no ovaj zrakoplov je nove tehnologije, nove generacije, tiši je i lakši", rekao je  novinarima direktor pulske Zračne luke Svemir Radmilo.

Dodao je kako će samo zahvaljujući toj liniji u Istru do početka listopada doći oko pedeset tisuća gostiju, koji će se odmarati u istarskim turističkim središtima, i u hotelima i u privatnom smještaju.

Pulska zračna luka ove godine očekuje promet od oko 700 tisuća putnika, što bi bilo 15 posto više nego prošle godine.

"To su naša realna očekivanja, a Pula će ove godine biti povezana s ukupno 60 destinacija u Europi, izravnim letovima", istaknuo je Radmilo. Poslovni.hr/H


O nama

Logiko d.o.o.  dodaje vrijednost svojim klijentima i njihovim kupcima kroz poslovno savjetovanje, prilagođene radionice, coaching te tematske webinare i konferencije.

Contact

For all information we are available at:
 info(@)logiko.hr
  +385 1 6602 557
+385 1 6602 557 
 Barčev trg 14, 10000 Zagreb, Croatia
 
You can find us on social media too: