HAKOM na konferenciji o Transeuropskoj prometnoj mreži

U Ljubljani je u organizaciji Europske komisije od 25. do 27. travnja održana konferencija o Transeuropskoj prometnoj mreži (TEN-T - Trans-European Transport Network) na kojoj su sudjelovali  i stručnjaci Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a). 

Glavna rasprava vodila se na temu pametne, održive i sigurne mobilnosti, oslanjajući se pri tome na TEN-T mrežu i investicije. Jedna od tema konferencije je bila i budućnost mobilnosti kroz inovacije, pa je tako predstavljen akcelerator ideja i futuristički laboratorij, kako bi se mladim europskim poduzetnicima i tvrtkama omogućila prezentacija njihovih inovativnih rješenja. Transeuropska prometna mreža predstavlja politiku Europske komisije usmjerenu prema implementaciji i razvoju mreže cesta, željezničkih pruga, unutarnjih i morskih plovnih putova, luka, zračnih luka i terminala širom Europe i to kroz sveukupnu mrežu koja pokriva sve europske regije te osnovnu mrežu koja sadrži najvažnije veze unutar sveobuhvatne mreže povezujući najvažnija čvorišta. Cilj Transeuropske prometne mreže je usklađivanje svih organizacija u primjeni digitalne mobilnosti, veće sigurnosti i pokretljivosti.
Na konferenciji je održano niz prezentacija čime je pružena prilika za upoznavanje novih investitora te javnih i privatnih partnera iz cijele Europe. Među događajima na visokoj razini,  u sklopu konferencije je održana ministarska sjednica zemalja zapadnog Balkana, južnog Mediterana i Turske.


O nama

Logiko d.o.o.  dodaje vrijednost svojim klijentima i njihovim kupcima kroz poslovno savjetovanje, prilagođene radionice, coaching te tematske webinare i konferencije.

Contact

For all information we are available at:
 info(@)logiko.hr
  +385 1 6602 557
+385 1 6602 557 
 Barčev trg 14, 10000 Zagreb, Croatia
 
You can find us on social media too: