Logistički akcelerator

20160428 110537

Logistički akcelerator je LOGIKO metodologija za ubrzavanje logističkih operacija, obrtaja imovine (zaliha isl) te sveukupno povećanje efikasnosti u cilju rasta i profitabilnosti. Evo nekoliko primjera:

Koja je cijena vaših procesa?

utrkaU nedavnom razgovoru sa jednim klijentom osvijestio sam vrlo važnu stvar. Kada kažem osvijestio, znači da sam "znao" i ranije, ali ju nisam koristio na pravi način.

Razgovor i rasprava je bila o procesu nabave i naručivanja. Pokušavali smo automatizirati proces naručivanja kako bi ga s jedne strane standardizirali, a s druge strane bi ga smanjili i oslobodili vrijeme za neke strateške poslove u nabavi. Kada su mi referenti nabave opisivali posao koji rade, iznimke i odluke o sitnim detaljima su iskakale jedna iz druge. Čak niti referenti međusobno nisu radili na isti način, a isto tako i jedan referent nije imao isti proces za sve dobavljače i slučajeve. 

Efikasno skladište

slusalice200 150Skladište možemo usporediti s jetrom! Svi problemi poduzeća se vide u skladištu, ali ti problemi nisu nastali samo u skladištu. Zbog toga, ako želimo poboljšati naše skladište i donijeti rješenja u tom smjeru, treba obradom i analizom logističkih podataka, procese u skladištu sagledati malo šire u odnosu na cijelo poslovanje poduzeća. Pitanje koje si trebate postaviti u vezi s Vašim skladištem je Kolika je stvarna efikasnost u Vašem skladištu?

Princip stvarnosti

 • Jack Welch, predsjednik kompanije General Electric, rekao je da je u poslovnom vođenju najvažniji princip - takozvani "princip stvarnosti," koji se zasniva na potrebi traganja za istinom, bez obzira na to kamo će nas ona odvesti. "Prema svijetu se odnosite u skladu sa stvarnim stanjem stvari, a ne onako kako biste vi željeli da bude." Kad god bi trebao riješiti neki problem ili poteškoću u General Electric-u, njegovo prvo pitanje bilo bi: "Koje je stvarno stanje stvari?Pitanje koje si trebate postaviti u vezi s Vašim skladištem je Kolika je stvarna efikasnost u Vašem skladištu?

Sustav za upravljanje skladištem (WMS)

wmsTanka je granica između dobre investicije u skladište i bacanja novaca. Stoga treba dobro poznavati procese u skladištu, ali i mogućnosti i isplativost ulaganja u automatizaciju u skladištu.

Koliko je automatizacije i informatizacije dovoljno u Vašem skladištu?Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Preuzmite LOGIKO WMS funkcionalnosti na hrvatskom jeziku

Da li su vam poznate sljedeće situacije u vašem skladištu:

 • Nedovoljna iskorištenost skladišnog prostora ili nedostatak skladišnog prostora.
 • Zamjena artikala jedan za drugi i pogrešne isporuke
 • Nemogućnost pronalaženja određenog artikla u skladištu
 • Spor protok robe i "uska grla" na ulaznim ili izlaznim platformama skladišta
 • Nedostatak informacija o količinama, vremenu i manipulaciji neke robe u skladištu
 • Neefikasno korištenje radne snage

Master Class Options

 • Master Class Training PLUS+

  Master Class Training PLUS+

  Master Class Training + Snimka sa prezentacijom i vježbama
  4590 Kn + PDV Know How + Konkretna pitanja treneru/konzultantu Networking + Interakcija i diskusija sa kolegama Primjeri + Sudjelovanje u vježbama i Case Studyima Snimka kompletnog seminara
 • Master Class Training

  Master Class Training

  Puno sudjelovanje na dvodnevnom LOGIKO Master Class trainingu
  3790 kn + PDV Know How + Konkretna pitanja treneru/konzultantu Networking + Interakcija i diskusija sa kolegama Primjeri + Sudjelovanje u vježbama i Case Studyima ---
 • Snimka Master Class Training

  Snimka Master Class Training

  Kompletna snimka Master Class Traininga sa prezentacijom
  1500 kn + PDV Know How + Slušanje odgovora na pitanja polaznika --- Primjeri + Mehanika i praćenje vježbi i Case Studyia Snimka kompletnog seminara
 • 1

O nama

Logiko d.o.o.  dodaje vrijednost svojim klijentima i njihovim kupcima kroz poslovno savjetovanje, prilagođene radionice, coaching te tematske webinare i konferencije.